Inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021

 

 

Voor het schooljaar 2020-2021 stappen wij samen met alle andere basisscholen in een digitaal aanmeldingssysteem. U heeft bij ons al een kind ingeschreven aangezien u deze nieuwsbrief ontvangt. U kunt dan gebruik maken van de voorrangsperiode om het broertje/zusje aan te melden. U surft daarvoor tussen 27 januari en 7 februari naar  aanmelden.denderleeuw.be .

Voor ouders die nog geen kinderen bij ons op school hebben loopt de periode van aanmelden van 2 tot 31 maart.

Alle kinderen geboren in 2018 en oudere kinderen die van basisschool wensen te veranderen moeten worden aangemeld. Wie op zijn huidige school wenst te blijven hoeft niets te doen. Is uw kindje geboren eind 2018 en start het dus op school pas in september 2021, dan moet u het toch nu al aanmelden.

Haasten is nergens voor nodig, want de volgorde van aanmelden is van geen belang. U dient gewoon de periode te respecteren. Deze start en eindigt steeds om 12u00.

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden dan kunt u zich wenden tot de scholen, het Huis van het Kind, het gemeentehuis, de onderwijsopbouwwerker op het OCMW, de Buurtcomputer (in het Huis van de Sociale Economie of de bibliotheek) of in de Palaver (op woensdagnamiddag),

Opgepast, aangemeld is niet hetzelfde als ingeschreven. U krijgt eind april een bericht of u kunt inschrijven of u op de wachtlijst terecht komt. Om effectief in te schrijven dient u zich met het ontvangen bericht naar de school te begeven tussen 4 en 26 mei. Laat u na om te komen, dan vervalt uw plaats en wordt deze van 29 mei aangeboden aan de mensen op de wachtlijst en aan niet-aangemelde geïnteresseerden.

De gemeente organiseert hierover info-avonden voor alle ouders, op 9/1 in zaal Den Breughel en op 15/1 in de Palaver. Ze verspreiden ook informatiefolders en informatie via de website. Op onze eigen info-avond begin februari (voor de instappertjes) kunt u ook met uw vragen terecht.

 

Brochure Centraal Aanmeldingssysteem