Nieuws

Grootouderfeest

23-10-2017 14:44

Dit jaar organiseren onze kleuterjuffen, met de steun van het oudercomité, weer een grootouderfeest. Alle grootouders zijn van harte welkom op vrijdagnamiddag 17 november. U krijgt leuke optredens te zien en wordt getrakteerd op een heerlijke koffie met gebakje. Zeker vrijhouden die namiddag !

EXPO

03-10-2017 14:46

Hartelijk dank voor uw massale aanwezigheid op ons expo-weekend. De kinderdisco op zaterdag was een groot succes en ook de vuur-artiest werd met veel enthousiasme bewonderd. Op zondag kwam u in grote getale pannenkoeken smullen, maar kregen we u iets moeilijker buiten om te genieten van de optredens van Vredon of de tentoonstelling van de kunstenaars. Wie wel ging kijken kan het beamen dat u echt wel iets heeft laten liggen. Ook aan alle medewerkers een grote dankjewel voor de grote inzet om van de 50ste editie ook weer een succes te maken.

Info-avond

08-09-2017 09:37

Op dinsdag 12 september verwachten we u om 19u00 voor onze jaarlijkse info-avond. Na een gedeelte voor iedereen in de refter van de school, volgt u de leerkracht van uw kind naar de klas voor een zicht op de klaswerking. Nadien verwachten we u terug in de refter waar het oudercomité u trakteert op een drankje en waar u nog even kunt napraten. U komt toch ook ?

Goed gestart

01-09-2017 18:04

We zijn er deze morgen allemaal flink ingesprongen, in dat nieuwe schooljaar. We mochten ook heel veel ouders verwelkomen op de koffie. Onze zaal was zelfs te klein ! Dat is altijd superfijn. Intussen hebben de leerlingen kunnen kennismaken met hun nieuwe juf of meester en met nieuwe klasgenootjes, kregen ze boeken en werkschriften mee naar huis (en bent u misschien al aan het kaften geslagen). Op dinsdag 12 september bent u allen van harte welkom op onze info-avond, om 19u00 in de refter van de school, aansluitend in de klas van uw kind. Niet te missen !

Vakantiegroet - blik op volgend schooljaar

03-07-2017 12:04

Beste ouders,

De vakantie staat weer voor de deur. Na een jaar hard werken hebben uw kleine spruiten dit zeker en vast verdiend. In dit laatste trimester hebben sommige klassen kunnen genieten van schoolreizen en sportdagen, toch ook een beetje vakantiesfeer. Het vierde leerjaar trok een weekje op bosklas naar Retie.
In het leven van onze 6- en 12-jarigen passeerde ook alweer een mijlpaal : communie en lentefeest zijn momenten in hun jonge leven waar ze een grote stap zetten in hun opgroeien. Reden om te feesten was dat. Net zoals onze school ook flink zelf feestte : het schoolfeest was een enorm succes, met massa’s blije gezichtjes. Zelfs de zon was van de partij om een heus zomers gevoel te geven.

Eens de toetsen achter de rug zijn is het echt tijd om te ontspannen. Ook wijzelf zullen de vakantie goed kunnen gebruiken. Om te ontspannen, maar ook om te klussen op school zodat we 1 september weer goed kunnen starten. We kunnen zeker nog helpende handen gebruiken : op zaterdag 8 juli zijn wij paraat.

We wensen onze schoolverlaters uit het zesde leerjaar ook enorm veel succes toe. Zij geven ons naar jaarlijkse traditie een fijne afscheidsavond met leuke optredens, het oudercomité is paraat voor de receptie. Na 10 jaar herinneringen, kennis en vaardigheden opbouwen zijn ze helemaal klaar om naar ‘de grote school’ te gaan, vol nieuwe uitdagingen. Veel succes ! Het ga jullie goed.

 

Een blik op volgend jaar …

Reikhalzend kijken sommigen wellicht al uit naar het komende schooljaar. Hoe gaan we onze klassen organiseren ? In de kleuterafdeling verandert er niets : de instapklas blijft onder de hoede van juf An, juf Carine neemt samen met juf Annelies weer de 1ste kleuterklas voor haar rekening, in de 2de kleuterklas worden de kindjes begeleid door juf Peggy. De 3de kleuterklas blijft in handen van juf Ann. Juf Gwen ondersteunt en meester Piet geeft kleuterturnen en –zwemmen.
In het lager is er volgend jaar slechts één 1ste leerjaar. Juf Sofie is de klastitularis en zij wordt bijgestaan door een ondersteuner / coteacher (samen goed voor 1,5 FTE). Het 2de leerjaar blijft gesplitst in 2 aparte klassen waarvan een klas bij juf Els en eentje bij meester Nik. Juf Debby en juf Kim begeleiden volgend schooljaar elk een derde leerjaar. Het 4de leerjaar wordt voor 20u gesplitst en verdeeld onder meester Jan en juf Karen; voor LO, LBV en WO komen de kinderen samen in 1 groep. Juf Marijke en juf Nadine staan voor 5de en 6de leerjaar. Zowel juf Marijke (die weer 4/5 zal werken) en juf Nadine krijgen een collega-ondersteuner. Nog niet alle namen werden vermeld omdat het schoolbestuur pas in de eerste helft van juli de aanstellingen doet.

Ik hoop u zo voldoende informatie te hebben gegeven en uw kind te kunnen laten uitkijken naar volgend schooljaar.

Einde schooljaar

26-06-2017 15:48

Op 30 juni eindigen de lessen om 12u15.
Er is géén naschoolse opvang !

Bedankt voor uw aanwezigheid op ons schoolfeest

22-05-2017 11:55

Hartelijk dank voor uw enthousiaste aanwezigheid op ons schoolfeest. Het was een feest om niet gauw te vergeten.
Ook hartelijk dank aan alle vrijwilligers die deze organisatie mogelijk maakten. En natuurlijk niet te vergeten onze leerkrachten en leerlingen voor het spetterende optreden !

Fietsparcours

18-05-2017 15:03

Van maandag 29 mei tot vrijdag 2 juni staat het gemeentelijke fietsparcours bij ons opgesteld. Onze leerlingen kunnen in deze week in klasverband hun fietsvaardigheid oefenen, daarin bijgestaan door de gemeenschapswachten. Vergeet je fietshelm niet.

Vrijaf

18-05-2017 15:02

Ter gelegenheid van het hemelvaartweekend hebben onze leerlingen vrijaf op donderdag 25 en vrijdag 26 mei.

Schoolfeest

09-05-2017 12:36

Op zaterdag 20 mei verwelkomen wij u graag op ons schoolfeest. Dit jaar staat het in het teken van de zomerfestivals. U kunt vooraf uw kaarten bestellen (aan €2,50). Net als 2 jaar terug voorzien we 3 podia waarop u de pleiade van onze leerlingen kunt bewonderen. Een ware SUMMERFESTIVAL KICK-OFF.

<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>