Nieuws

Ongewenst bezoek

22-03-2018 09:08

Vannacht werd er ingebroken in onze school. De politie kwam langs om de nodige vaststellingen te doen. De schade aan de deur is aanzienlijk (maar wordt momenteel hersteld zodat de gebouwen deze avond weer slotvast kunnen), de meegenomen zaken zijn gelukkig beperkt. Mocht u verdachte zaken hebben opgemerkt, aarzel dan niet om met ons of met de lokale politie contact op te nemen.

GRAS : 4de werkdag

12-03-2018 10:08

Weer hartelijk dank aan de vele vrijwilligers die zaterdag onze avontuurlijke speelplaats weer een stuk afgwerkter maakten.

De moestuin is aangelegd, voorzien van stapstenen om er om heen te kunnen. Er werden bakken gemetst om onze klimplanten in de kunnen laten groeien. Op de speelheuvel werd een extra afsluiting geplaatst. De wadi werd aangepast en eveneens voorzien van een groene afsluiting. De laatste vogelkastjes kregen een plaats op een gevel of aan een boom.

Natuurlijk ook weer hartelijk dank aan de vrijwilligers die voor de catering zorgden. De soep was overheerlijk !

Op 21 april staat de 5de werkdag gepland. Hou deze datum maar al vrij.

GRAS : 3de werkdag

26-02-2018 11:57

Dank, 1000x dank. We mochten weer heel wat enthousiaste vrijwilligers verwelkomen om te graven, te vlechten, te timmeren of te cateren.
Deze werkdag was, ondanks bitterkoude temperaturen, een succes. Onder begeleiding van de specialisten van MIER vzw, bouwden we een speelheuvel met 2 tunnels, een wilgenhut en groeven we de wadi uit. De heuvel moet nu eerst nog even liggen dus erop spelen is voorlopig nog beperkt.
Ondertussen hingen we ook de kleurige nestkastjes in onze kunstboom.
Onze groene en avontuurlijke speelplaats is dus weer een beetje rijker.
Met dank aan David Lowie voor de grond en het gebruik van zijn graafmachine.

Carnaval

06-02-2018 16:53

Op vrijdag 9 februari vieren we carnaval. Samen met de collega's van de vrije basisschool trekken we (tussen 14u en 15u) door de straten van Welle.
Bent u vrij die namiddag, kom dan zeker - al dan niet verkleed - langs het parcours staan. Onze leerlingen zullen immers bont verkleed te bewonderen zijn. We sluiten samen af op het Welleplein.
We vragen wel om geen confetti en serpentines te strooien.

Vrije dag

24-01-2018 16:56

Op 31 januari blijven onze schoolpoorten dicht.

We houden een lokale verlofdag.

GRAS-werkdag

15-01-2018 11:43

Zaterdag 13 januari ging de tweede graswerkdag door. Er was weer een grote opkomst van enthousiaste ouders en leerkrachten. Daardoor kregen we weer heel wat gedaan.
Het nieuwe terrein in de Hertstraat werd gebruiksklaar gemaakt, de afsluiting verplaatst, de boomstammen werden ontschorst en enkele werden tot stap- en zitblokken verzaagd, er werd een bouldermuur gerealiseerd (zijwaarts vorderen op stapboulders op de muur), een speelbus in elkaar getimmerd, verder gewerkt aan de vogelhuisjes en aan de watermuur.
Samen met de muurboom, de buitenkeukentjes en de petanquebaan wordt onze speelruimte zo al heel wat rijker dan voorheen.
Dank aan alle vrijwilligers, ook aan diegenen die de klussers van de nodige spijs en drank voorzagen !

De volgende werkdag staat gepland op 24 februari. Dan plannen we de aanleg van een speelheuvel met buizen om er doorheen te kruipen en de aanleg van moestuintjes. Komt u ook ?

Info instappers

09-01-2018 09:27

Op dinsdag 6 februari (om 19u30)  zijn alle instappers en nieuwe geïnteresseerden weer welkom op onze info-avond. De juf van de peuterklas licht de werking van onze school toe. Het oudercomité trakteert nadien op een drankje. Inkom via de refter in de Onderwijsstraat.

 

Skiklassen naderen

09-01-2018 09:26

Op zaterdag 20 januari vertrekken onze zesde leerjaars naar Wald in Oostenrijk op skiklas. De valiezen worden een dagje eerder op school verwacht.U kunt hun belevenissen volgen op de blog, te bereiken via klasnieuws - openluchtklassen.

 

GRAS : 2de werkdag

08-01-2018 09:30

Op zaterdag 13 januari gaan we voor een tweede keer G(R)AS geven !
Op het programma staan nestkastjes, moestuin, bomen verzagen en ontschorsen, opkuisen nieuwe tuin, …


Breng die dag zeker het materieel mee indien je erover beschikt (figuurzaag, boormachine, schroevendraaiers, kruiwagen, schoppen en spades, schuurmachines, zaag, borstels, ...).

 

’s Middags wordt er ook nu weer voor een hapje gezorgd (ook daarvoor mag u uw hulp aanbieden).

 

Ook als u niet vooraf via een strookje te kennen gaf te kunnen of te willen helpen, bent u van harte welkom.

 

Volgende data hou je ook beter al vrij in je agenda : 24 feb - 10 mrt - 21 apr

Kerstvakantie

23-12-2017 16:33

Een fijne vakantie gewenst. Op maandag 8 januari gooien we onze deuren weer open.

 

 

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>