Nieuws

Informatie voor ouders aangaande het coronavirus

02-03-2020 13:06

Beste ouders,

Op verschillende plaatsen in Europa zijn mensen besmet met het coronavirus Covid-19. Ook in België zijn intussen mensen met het virus opgedoken. Maak je geen zorgen, de overheden en gezondheidsdiensten staan klaar om patiënten op te vangen en te verzorgen.

Wat moet jij als ouder weten en doen?

Wat is het coronavirus?

Coronavirussen komen vaak voor: ook de gewone verkoudheid is een virus uit de coronafamilie. Het virus dat nu voor het eerst in China is aangetroffen, Covid-19, kan zich wereldwijd verspreiden.

Maatregelen?

Zolang er geen of slechts enkele patiënten in ons land opduiken, is het voldoende om deze mensen te isoleren en bij hun contacten waakzaam te zijn voor symptomen. Meer drastische maatregelen zoals sluiting van scholen zijn niet nodig. Pas wanneer er een grotere uitbraak in ons land zou zijn met meerdere patiënten, zal de overheid overwegen om bijvoorbeeld bioscopen of scholen te sluiten of andere plaatsen waar vele mensen samen komen, of om evenementen af te lassen. In dat geval verwittigt de overheid de school, en houden wij je op de hoogte.

Wat kan ik als ouder doen?

Het coronavirus is niet erger dan een normale wintergriep. Er worden wel meer mensen ziek omdat het een nieuw virus is. Ons lichaam heeft er nog geen antistoffen tegen ontwikkeld. Virussen verspreiden zich vooral via de handen.

  • Zeker doen: was regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) je handen. Leer je kind de handen met water en zeep te wassen en doe dat ook zelf. Speciale wasgels zijn niet nodig, gewone zeep volstaat.
  • Moet jij of jouw kind hoesten? Doe dat in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van de ellebogen.
  • Gebruik papieren zakdoekjes bij het niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak.
  • Vermijd handen en kussen te geven.

Een mondmasker dragen op school is op dit moment niet nodig. Dat heeft alleen zin in ziekenhuizen waar patiënten met het coronavirus verzorgd worden en in laboratoria waar het lichaamsmateriaal van deze patiënten onderzocht wordt.

Krijgt je kind (of jijzelf) koorts, keelpijn, hoofdpijn en begint het te hoesten? Hou het dan thuis en raadpleeg een huisarts. Hij kan de situatie beoordelen en de gepaste maatregelen nemen.

Wat doet de school?

De school volgt de richtlijnen van de overheid. Mocht je kind op school ziek worden, dan wordt het uit de klas verwijderd worden de ouders opgebeld. Contacteer dan je huisarts en vraag een huisbezoek of een afspraak buiten de consultatie-uren. Indien er na onderzoek wordt vastgesteld dat het om een coronabesmetting handelt, zal de huisarts het team Infectieziektebestrijding en Vaccinatie van het Agentschap Zorg en Gezondheid verwittigen die dan nagaat welke maatregelen er moeten worden genomen in school.

Meer informatie?

Herinnering : vrije dag op woensdag 5 februari

24-01-2020 15:34
Herinnering :
vrije dag op woensdag 5 februari

Info-avond instappers

18-01-2020 16:40

Op dinsdag 4 februari organiseren we een info-avond voor instappertjes. U bent welkom vanaf 19u00. 
We lichten de nieuwe inschrijvingsprocedure toe en vanaf 19u30 gaat u met juf An van de peuterklas op ontdekking in de klas.
Nadien trakteert het oudercomité u op een drankje.

Inschrijven is niet nodig. U bent zo van harte welkom. Gebruik de inkom van de refter in de Onderwijsstraat.

Mini-kerstmarkt

18-12-2019 15:55

Op ons oudercontact van dinsdag 17 / 12 organiseerden we een mini-kerstmarkt. Onze feeerieke kraampjes mochten op veel bijval rekenen. Uw financiële steun was ook geweldig. Voor onze 'Warmste Week'-actie t.v.v. Beire Cool mochten wij € 1 079,23 tellen in onze koffertjes. Hartelijk dank.
U biedt op deze wijze aan kinderen die anders die mogelijkheid niet krijgen, een fijne vakantie ! Wat een warme harten in de GBS Welle.

Pedagogische studiedag

25-11-2019 15:49

Pedagogische studiedag op vrijdag 29 november

Op vrijdag 29 november is de school gesloten. De leerkrachten zijn op navorming.
Deze datum staat in onze jaarkalender die al sinds eind vorig schooljaar gepubliceerd is op deze site en op papier in uw bezit sinds begin september.
Er wordt door de school (zoals steeds op lokale verlofdagen en studiedagen) géén opvang voorzien.

Truffelverkoop

22-11-2019 15:50

Truffelverkoop t.v.v. skiklassen 6de leerjaar

Onze leerlingen van het zesde leerjaar zullen weer bij u langs komen om truffels te verkopen. Ze doen dit op bestelling. U krijgt een ontvangstbewijsje en uw truffels worden na 10 december geleverd. Onze jongens en meisjes hopen op uw goede respons.

Wenmoment voor- en naschoolse kinderopvang

04-11-2019 10:08

Inschrijvings- en wenmomenten:

Wellenestje – Welleplein 14: donderdag 12 december om 18u30

Kikkerland – De Nayerstraat 11a: donderdag 12 december om 18u30

Ravottersbos – Vrijheidsstraat 15: donderdag 19 december om 18u30

Toverboom – Hoogstraat 93: donderdag 19 december om 18u30

Grootouderfeest

10-10-2019 12:02

Noteer in uw agenda (en vooral in die van de grootouders !)


22 / 11 / 2019 : Grootouderfeest

 

Vrijdagnamiddag - communicatie volgt

Studiedag voor leerkrachten

10-10-2019 12:01

Op woensdag 23 oktober hebben de leerlingen vrijaf. Dit kon u ook al opmerking in onze jaarkalender.
Op deze dag hebben de leerkrachten een studiedag om hun competenties nog verder aan te scherpen.

Lokaal verlof

20-09-2019 11:10

De school zal gesloten blijven op maandag 30 september. Die dag staat een lokale verlofdag gepland, zoals u al in onze kalender kon opmerken sinds eind juni.

Met vriendelijke groeten.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>