Strengere regels vanaf 9 oktober

09-10-2020 09:34

Beste ouders,

De veiligheidscel vraagt ons u te informeren :

 

Vanaf 9 oktober zullen er strengere regels van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus af te remmen:

 

  • Je mag vanaf dan nog met maximaal 3 personen nauw contact hebben, bovenop je huisgenoten.
  • Bij je thuis mag je maximaal 4 personen uitnodigen. Je moet ook afstand bewaren of een mondmasker dragen, tenzij die personen tot je 3 nauwe contacten behoren.
  • Samenkomen op straat mag met maximaal 4 personen in totaal.
  • Cafés moeten om 23 uur de deuren sluiten. Je mag nog met maximaal 4 personen aan een tafel zitten. Voor restaurants verandert er niks.

Het strikt opvolgen van deze maatregelen is absoluut noodzakelijk om onze gezondheidszorg te beschermen, scholen maximaal open te houden en onze ouderen en kwetsbaren te beschermen. Volgt men deze maatregelen niet dan zullen nog strengere maatregelen noodzakelijk zijn. Het opvolgen van de maatregelen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Deze maatregelen gelden voor het hele grondgebied vanaf vrijdag 9 oktober tot en met 9 november, waarna ze zullen worden geëvalueerd.

Meer info: www.info-coronavirus.be/nl/ - www.denderleeuw.be/corona

corona-alert

 

De Coronalert app is het nieuwe instrument in de strijd tegen COVID-19: een gratis en eenvoudig te gebruiken mobiele app om samen corona te verslaan. De app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die besmet is met het virus. Ook voor contacten die je niet persoonlijk kent. De app draagt zo bij tot een snellere, krachtige contactopsporing.

 

Hoe werkt coronalert?

De app registreert via Bluetooth wanneer je met anderen in contact komt, op minder dan 1,5 meter en langer dan 15 minuten. Bijvoorbeeld wanneer je op de trein, bus of op café naast iemand zit.

 

Dankzij de app krijg je automatisch een waarschuwing als je in contact kwam met een besmette persoon. Tenminste als die andere persoon ook de app gebruikte toen jullie in contact kwamen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Je weet niet wie de besmette persoon is en waar of wanneer er contact was, maar wel dat er een risico op besmetting is.

 

Testresultaat

Laat je een coronatest afnemen (omdat je symptomen hebt, op reis was in een rode zone, of in contact was met een besmet persoon)? Dan kun je het resultaat direct in de app ontvangen. Zo ben je meteen op de hoogte en kan je sneller voorzorgen nemen om anderen te beschermen als je test positief is. Laat bij het voorschrijven de test de code van je app registeren, of voer zelf de testcode in die je kreeg van je arts.

 

 

Hoe gebruik je de app?

 

  1. Download de app gratis via je gebruikelijke app store.
  2. Installeer de app en geef je toestemming om Bleutooth te gebruiken. Zet je Bluetooth niet uit!
  3. Check regelmatig je meldingen; zo bescherm je jezelf en de anderen.

 

Voor meer info, surf naar https://coronalert.be/nl/.